24 ian. 2010

Ajutati hotii, si ei sunt copiii lui Dumnezeu!

Nu trebuie sa gandim pentru noi, ci sa urmam sfaturile Pastorului nostru Iisus Hristos, fara sa punem intrebari.
Cand e vorba de cum sa reactionam asupra oamenilor care ne fac rau, Fiul lui Dumnezeu ne spune ca trebuie sa-i lasam pe acestia sa-si termine raul si sa le dam si ocazia de a face un rau mai mare, si in nici un caz sa ii oprim. De exemplu, daca ne aflam pe strada si cineva ne loveste, sa-i oferim atacatorului ocazia de a ne lovi si mai tare, si mai grav, fiindca la Judecata de Apoi, noi vom avea de castigat enorm.
Un caz mai special, furtul, este descris de Iisus in cel mai frumos fel. Daca cineva iti fura ceva din casa, nu il opri, ci ajuta-l sa-ti fure mai mult. Pentru intelegere descriu o situatie: Daca un hot iti ia toti banii din casa pe care ii gaseste, tu ofera-i si pe cei pe care i-ai ascuns bine si in nici un caz nu-l impiedica din a fura.


Versetele citate din Biblie ( cartea: Matei / capitolul: 5 / versete: 22 ):

Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.

Oricui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.


Lectiile biblice sunt pline de minuni si intelepciune, urmati-le cu incredere.

Pentru crestinii adevarati care vor sa citesca mai mult ( surse )
http://biblia.crestini.com/biblia-1-40-5.html
http://www.biblia-online.ro/

7 comentarii:

  1. Adica sa incurajam pe hoti.Nu sunt de acord cu acest mod de gandire.Atunci de ce mai sunt autoritatile,si care este rolul lor?Consider ca aceasta interpretare este eronata si nu sunt de acord cu ea.Oare asta doreste Dumnezeu?Nu cred,sunt sigura ca nu doreste sa cooperam cu ei in felul in care ati descris.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hotii sunt copii lui Dumnezeu asa cum esti si tu. Trebuie sa-i iubesti si sa le dai camasa de pe tine daca asta vor. Asa vad eu intelesul cuvintele lui Hristos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu esti cel mai ignorant ateu pe care am intalnit vreodata. Tu ai evoluat din cea mai proasta maimuta!
    Cand explica ca daca raspunzi raului cu rau, raul invinge nu ai gasit!
    "Daca cineva iti fura ceva din casa, nu il opri, ci ajuta-l sa-ti fure mai mult." WTF...unde scrie asa ceva? Duceti-va si sustineti-va ideile anarhice in Congo!
    Bine ca nu ai zis ca, vai, daca il lasi pe hot sa te fure, atunci o sa il ajuti sa pacatuiasca si sa ajunga in iad!
    Si bine ca n-ai zis ca Iisus a incurajat hotia prin faptul ca i-a zis talharului de pe cruce ca o sa se intalneasca in Rai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi unde-i anarhia, descendentule al unei maimuţe deştepte?

      Ștergere
  4. @PreotVrednic:

    1.Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.

    2.Oricui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.

    eu zic ca te-ai dus prea departe ...cuvintele astea nu le poate intelege unul care inca n-a trecut de faza cu :nu fa desfranare ,nu fura,nu marturisi stramb ,cinsteste pe parinti;

    =>invatatura asta e pentru cei de la facultate tu esti abia la invatarea alfabetului si n-ai cum...oricat te-ai stradui sa citesti fluent in japoneza ,cand nu stii inca literele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Îndemnul lui Iisus la a te lăsa caftit şi la a te lăsa furat a prins foarte bine la mioritici. Acest lucru este demonstrat de balada Mioriţa al cărei personaj principal, ciobanul, în mod sigur a fost discipol al lui Iisus... Dacă nu, atunci era bolnăvior rău cu creieraşul...

    RăspundețiȘtergere